Scandic är den mest attraktiva arbetsgivaren

Arbetsgivarvarumärke Scandic Hotels toppar för andra året i rad listan över de mest attraktiva arbetsgivarna inom besöksnäringen, enligt en undersökning som utförts av Universum på uppdrag av bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita. Årets raket är Fotografiska, som tog sig direkt in på en fjärdeplats.

Scandic är den mest attraktiva arbetsgivaren
Henrik Dider, HR-direktör Scandic Sverige, och Jonas Siljhammar, VD Visita, under prisutdelningen.

På tio-i-topp-listan finns allt från stora kedjor till enskilda hotell och restauranger. Högst placering fick Scandic Hotels som för andra året i rad rankas som den mest attraktiva arbetsgivaren inom besöksnäringen.

– Det är otroligt roligt och hedrande att vi även i år är framröstade av branschen som den bästa arbetsgivaren inom besöksnäringen. En förutsättning för att kunna skapa fantastiska hotellupplevelser för våra gäster är att vi har medarbetare som trivs och känner engagemang när de är på jobbet. Det arbetar vi hårt för att uppnå och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi lyckas, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Tvåa på listan kom Nordic Choice Hotels och trea Grand Hôtel. Årets raket blev Fotografiska, som är ny på listan och knep en fjärdeplats.

Att listan innehåller så många olika typer av företag visar den bredd som besöksnäringen har, menar Jonas Siljhammar, vd på Visita:

– Besöksnäringen är den snabbast växande basnäringen i Sverige och skapar jobb i hela landet. Att vi är attraktiva som arbetsgivare är viktigt för att näringen ska kunna fortsätta växa och attrahera kompetent personal, säger han.

Undersökningen genomfördes av undersökningsföretaget Universum på uppdrag av Visita. Totalt svarade över 2 500 yrkesverksamma och studenter inom besöksnäringen på bland annat vilken arbetsgivare som är den mest ideala.

Topp 10 – Besöksnäringens mest attraktiva arbetsgivare.

1. Scandic Hotels

2. Nordic Choice Hotels

3. Grand Hôtel, Stockholm

4. Fotografiska

5. Gothia Towers

6. Elite Hotels

7. Liseberg

8. Svenska Turistföreningen, STF

9. Stureplansgruppen

10.Radisson

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.