nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

 • Annonskod mobil topp

Foto: Stock Adobe.

Netflix överst på ungas 10-i- topplista

Netflix är det varumärke som ungdomar pratar mest om, visar rankningen YouGov BrandIndex. På tio-i-topplistan återfinns även flera svenska klassiker inom olika branscher.

 • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

YouGovs BrandIndex rankar de varumärken som har högst word of mouth-värde bland personer i åldern 18 – 34 år. Det man tittar på är så kallat positivt buzz, alltså varumärken som man till exempel pratat positivt om tillsammans med vänner och familj eller hört något positivt om via reklam och nyheter.

Det varumärke som toppar listan över varumärken med högst värde är amerikanska streamingtjänsten Netflix. Drygt var tredje person rankar det högst av alla varumärken.

På tio-i-topplistan finns även flera svenska klassiker som Volvo, ICA, Marabou och IKEA.

YouGov har även undersökt vilka varumärken som ökat mest i värde under 2018. Det varumärke som klättrat allra mest sedan förra året är Marabou med en ökning på 9,9 procent. Det förklaras bland annat av en uppmärksammad produktlansering som gjordes i början av 2018 samt den snapchat-kampanj som genomfördes under påsken samma år.

På andra plats över varumärken som ökat mest kommer Volkswagen. Under den så kallade dieselskandalen 2015 och 2016 fick företaget negativ uppmärksamhet, men lyckades att återhämta sitt rykte under 2018.

Varumärken som unga svenskar pratar mest om.

 1. Netflix 67,5
 2. Swish 67,0
 3. Facebook 64,8
 4. Apple 59,4
 5. Spotify 58,9
 6. Volvo 57,3
 7. ICA 55,1
 8. Marabou 53,1
 9. Oatly 52,4
 10. IKEA 51,5

Varumärken som ökat mest i värde.

 1. Marabou +9,9
 2. Volkswagen +7,2
 3. SAS +4,4
 4. Circle K +3,3
 5. Willys +2,0
 • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

 • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Mobiloperatörerna med nöjdast kunder

Både privat- och företagskunder blir allt mer nöjda med sina mobiloperatörer. Men det räcker inte längre med bra tekniska tjänster, utan handlar nu om helt andra saker för att kunderna ska bli belåtna, visar en färsk studie från Svenskt Kvalitetsindex, SKI, som rankat operatörerna med nöjdast kunder.

 • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.