Om du inte vet vad chefen vill – satsa på det här

Human Resources Alltför många chefer ger för lite feedback och låter medarbetarna sväva i osäkerhet om vad de ska jobba mer på. Då kan det vara bra att satsa på de fem områden som statistiskt sett uppskattas mest. Är du själv chef finns två (eller tre) områden till att jobba extra på.

Om du inte vet vad chefen vill – satsa på det här
Shutterstock

1. Leverera resultat

Om du kan nå målen och göra det i tid och med den kvalitet som krävs så har du goda chanser att göra omgivningen både nöjd och imponerad. Det är den egenskap som uppskattas mest av cheferna.

2. Var pålitlig

Pålitlighet uppskattas på arbetsplatsen, men pålitlighet är inte bara vad det låter som. För att betraktas som pålitlig behöver du kommunicera bra med andra och samarbeta. Det gör att andra får förtroende för dig och litar på att du kan fatta bra beslut.

3. Var kunnig

Organisationer har alltid nytta av den som har aktuella kunskaper. Se till att hålla dig uppdaterad så att dina kunskaper inte blir gamla.

4. Omsätt visionen

De som uppskattas mest har förmågan att omsätta företagets vision och strategi i konkreta mål och se på vilket sätt de själva kan bidra till helheten.

5. Marknadsför dig själv

Man ska väl inte skryta? Jo, faktum är att ett bra arbete inte talar för sig självt om det är mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Så se till att det du gör blir känt för de andra.

Hur ligger du till?

Är det svårt att veta vad av det här du behöver bli bättre på? Prova att fråga kollegorna om din chef inte är så bra på att tala om det.

Om du är chef, satsa också på det här

6. Var snabb

Världen rör sig snabbare och för chefer är snabbhet därför en önskad egenskap. Undersökningar visar att ledare som ser till att ni hänger med i utvecklingen får mer engagerade medarbetare.

7. Inspirera

Det medarbetare uppskattar mest hos en chef är förmågan att inspirera och motivera. Idag jobbar människor inte bara för att tjäna pengar, de vill också bli inspirerade.

…och det självklara

Är du chef, tänk också på upprinnelsen till den här artikeln. Många chefer är dåliga på att ge feedback. Visst, medarbetare kan läsa den här typen av artiklar, men bäst är det naturligtvis om du visar dig bättre än många andra chefer och faktiskt ger feedback – både positiv och negativ. Det uppskattas.

Källa: Harvard Business review

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste