nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Regeringen utreder uppsägningstvister

Regelverket kring tvister vid uppsägning ska få sig en genomgång. Utredningen ska ge förslag på åtgärder som minskar arbetsgivarens kostnader vid uppsägning.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Regeringen vill med utredningen också kartlägga hur tvister som uppstår i samband med att en anställning avslutas sköts i praktiken. Uppsägningstvister på grund av personliga skäl kan försätta arbetsgivaren i en kostsam process. Svenskt näringslivs vice vd Christer Ågeren välkomnar initiativet till en utredning om kostnadsbilden för arbetsgivaren.

– Särskilt för små och medelstora företag kan det vara ett stort problem. I värsta fall kan det bli en rättsprocess på två år i tingsrätt och i arbetsdomstol. Och under tiden måste arbetsgivaren betala ut lön. Blir det mindre kostsamt att säga upp personal tror jag att flera arbetsgivare vågar anställa, säger han.

Etiketter:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Småprat skapar förtroende

Expertens 7 råd om förändringsledning

Globalisering, digitalisering, ökad konkurrens. Dagens ledare har att manövrera i ett landskap som präglas av ständiga förändringar.
– Nu har det blivit ännu viktigare med ett personligt ledarskap som präglas av förtroende och tydlighet, säger Gunnar Ekman, ekonomie doktor och före detta polis som numera utbildar och föreläser om ledarskap och förändringsarbete.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.