nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Regeringen utreder uppsägningstvister

Regelverket kring tvister vid uppsägning ska få sig en genomgång. Utredningen ska ge förslag på åtgärder som minskar arbetsgivarens kostnader vid uppsägning.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Regeringen vill med utredningen också kartlägga hur tvister som uppstår i samband med att en anställning avslutas sköts i praktiken. Uppsägningstvister på grund av personliga skäl kan försätta arbetsgivaren i en kostsam process. Svenskt näringslivs vice vd Christer Ågeren välkomnar initiativet till en utredning om kostnadsbilden för arbetsgivaren.

– Särskilt för små och medelstora företag kan det vara ett stort problem. I värsta fall kan det bli en rättsprocess på två år i tingsrätt och i arbetsdomstol. Och under tiden måste arbetsgivaren betala ut lön. Blir det mindre kostsamt att säga upp personal tror jag att flera arbetsgivare vågar anställa, säger han.

Taggar:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så skapar du hållbar framgång över tid

Varför har vissa organisationer funnits i hundratals år medan andra inte håller ett decennium? Nyckeln är att skapa framgång som varar över tid – något som ISO 9004 bistår med. Standarden bygger på strategier, bästa praxis och erfarenheter från några av de mest framgångsrika företagen runt om i världen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.