Så klarar du jobbet i fejk-världen

Arbetsmiljö Nu finns tekniken som möjliggör att arbetet är en uppgift – inte en plats. Men vad ställer det för krav på företag, struktur, ledarskap och människan som utför arbetet? Cathrin Frisemo försöker hitta svaren i boken Work in fake life 2.0.

Så klarar du jobbet i fejk-världen

De flesta vet att livet utanför internet, ”verkligheten”, ibland kallas för IRL, In real life, och vid något tillfälle så slog det författaren Cathrin Frisemo att då måste livet på nätet vara: IFL In fake life? Och någonstans där föddes idén om boken Work in fake life 2.0 – din guide till det digitala arbetslivet.

Cathrin Frisemo menar att företag här står inför rejäla utmaningar, då de som är födda 1990 och framåt kommer in på arbetsmarknaden och aldrig har upplevt en värld utan internet. IFL och IRL kommer för dem att vara helt integrerade.

Cathrin Frisemo kopplar detta samman med ett återkommande uttalande från de 22 personer hon intervjuat inför boken: ”Tidigare gick man till jobbet, nu är jobbet något man gör.”

I hennes bok WIFL 2.0 – Din guide till det digitala arbetslivet, om hur det digitala och mobila arbetet påverkar människan i sin vardag, flexibilitet och nåbarhet men tar också upp aspekter som arbetshälsa och hur man hanterar jobb och stress när man ständigt är uppkopplad.

Boken vänder sig till den som vill få en inblick i den digitala arbetslivet, vilka utmaningar det för med sig och hur du kan anpassa vanliga irl-händelser till en digital version.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.