Stark utveckling gör Veteranpoolen till bragdvinnare

Utmärkelser Veteranpoolen, som matchar pensionärer till uppdrag, är en av årets pristagare när branschpriser till franchisetagare delas ut. Veteranpoolen fokuserar nu på uppdrag som inte kräver nära sociala kontakter.

Stark utveckling gör Veteranpoolen till bragdvinnare

Organisationen Svensk Franchise har delat ut årets priser till franchisetagare vid en digital gala.

Titeln Årets Franchisebragd (delas ut med FranchiseArkitekt) går till Veteranpoolen, ett där samtliga anställda är ålders- eller avtalspensionärer. Företaget utför Rot- och Rut-tjänster samt bemannar olika funktioner. I motiveringen lyfter Svensk Franchise fram den starka utveckling företaget haft under de senaste åren. Veteranpoolen är i dag börsnoterat och Sveriges största arbetsgivare för pensionärer.

Coronapandemin har drabbat bemanningsbranschen hårt, och det gäller även Veteranpoolen. Många företag drar ner på personal, och det finns även jobb man inte längre utför.

Läs även: Ny utvärderingsmodell för prestigefylld utmärkelse

Hoppas på uppdrag i friska luften

– Vi behöver nu avvakta med vissa typer av uppdrag, säger VD Mats Claesson.

Han sätter sina förhoppningar till en bra vår, där många privatkunder bokar hjälp med arbeten som kan utföras ute i friska luften, utan nära sociala kontakter.

– Vi har fortfarande många medarbetare som är friska, utanför riskgrupp, och som nu väntar på att få klippa gräs och häckar, bygga altaner eller måla fasader. Det är dags att utföra en bragd till – och ta oss igenom den här krisen tillsammans.

Flera pristagare

Årets Franchisekedja blev restaurangkedjan Pinchos och Årets Franchisetagare (delas ut med Marginalen Bank) är Jenny Petersson och Hussain Hussain, Apoteksgruppen i Karlshamn.

Även Bröllopsbruket, Vägen ut! och Camilla Bjurman, Puls & Träning, tilldelades franchisepriser.

Läs även: Potential för etik i bemanningsbranschen

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.