Det här är Sveriges bästa arbetsplatser

Arbetsgivarvarumärke Regent, Cygni och Hilti är de företag i Sverige där medarbetarna har det bäst. Det visar den senaste rankningen från Great Place to Work.

Det här är Sveriges bästa arbetsplatser

Great Place to Work, som är ett undersöknings- och konsultföretag, undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. De bästa organisationerna rangordnas varje år på nationella listor. Rankningen bygger bland annat på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

– Varje organisation på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser har en sak gemensamt oavsett bransch, storlek och omsättning: de har alla fokuserat på att skapa en utmärkt upplevelse för varje medarbete och ser detta som en viktig drivkraft för att skapa riktigt bra resultat i verksamheten. Alla som tillfrågas har positiva känslor kring sin arbetsplats, oavsett ålder, titel eller kön, kommenterar Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Läs även: De 10 viktigaste faktorerna när unga väljer jobb

Hilti bäst bland de stora

Hilti behåller förstaplaceringen som Sveriges bästa arbetsplats för stora organisationer.

– Vi är oerhört stolta över att återigen få ta förstaplaceringen som Sveriges Bästa Arbetsplats. Detta är enbart tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare som vi kan lyckas som företag och fortsätta vara det vi önskar vara för våra kunder, säger Anders Espe Kristensen, vd för Hilti.

Att bibehålla medarbetarnas motivation och engagemang även i utmanande tider är affärskritiskt. Det långsiktiga och metodiska arbetet för individuell utveckling och ledarskap, i samklang med en resultatinriktad företagskultur, blir avgörande faktorer för fortsatt framgång.

– Speciellt under rådande och utmanande omständigheter är det extra viktigt att vi har samtliga medarbetare med på resan. Vår starka team-känsla känns just nu ännu starkare än vanligt men såklart i ett mera ”virtuellt format” än vanlig. Samtidigt är vi mycket ödmjuka över förstaplaceringen – vi har fortfarande mycket vi behöver jobba med och göra ännu bättre som arbetsplats, säger Anders Espe Kristensen.

30 års forskning

I kategorin medelstora organisationer hamnade IT-konsultföretaget Cygni i topp. I kategorin över de minsta företagen toppade IT-företaget Regent.

Bakom Great Place to Works studier ligger 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats.

Topplistan stora organisationer, 250 eller fler medarbetare

 1. Hilti
 2. B3 Consulting Group
 3. Smarteyes
 4. SBAB
 5. 3 (Tre)
 6. Newsec
 7. Sparbanken Skåne AB
 8. Tyréns
 9. Benify
 10. DHL Express
 11.  Fastighetsbyrån
 12.  Synoptik Sweden AB
 13.  Liseberg AB
 14.  Specsavers
 15.  Cambio Group

Topp-tre medelstora organisationer, 50-249 medarbetare

 1. Cygni
 2. Key Solutions
 3. Tenant & Partner

Topp-tre små organisationer, 20-49 medarbetare

 1. Regent
 2. Protek
 3. Studieförbundet Vuxenskolan Halland

Läs även: Jobbsökare missnöjda med rekryteringsprocessen

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.