Stockholmsskolor vann Bättre skola 2008

Nya Elementär i Bromma och Älta Skola i Nacka får Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2008. Båda är bra på hur goda resultat kan uppnås genom ett systematiskt förbättringsarbete, enligt juryn.

Grundskolan Älta skola har tidigare genomfört ett Kvalitetsarbete som utmynnade ut i att de fick ta emot utmärkelsen Svensk Kvalitet 2001. Framförallt är det viljan och engagemanget hos alla, ledning, medarbetare, elever och föräldrar som gör Älta Skola till en kvalitetsskola enligt rektor Gunilla Schött.

– Vi är stolta och glada över att än en gång få ta emot en utmärkelse som ett bevis på att våra strukturer och vårt kvalitetsarbete är en framgångsfaktor, kommenterar hon.

Kommunala grundskolan Nya Elementär har även en integrerad förskola. Nytänkande och systematik är två områden som juryn tar upp i sin motivering till varför skolan är en vinnare.

Ytterligare två av de nominerade skolorna, Jensen Gymnasium Norra i Stockholm och Polhemsskolan i Gävle, bedömdes ha kommit så långt i sitt systematiska förbättringsarbete att domarkommittén valde att ge dem ett erkännande för framgångsrik verksamhetsutveckling.

Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola delas ut vid en ceremoni i samband med konferensen Hur! den 22 januari i Västerås. Öppna hus på de två skolorna som fått utmärkelsen kommer att anordnas i februari och mars.

/p>

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste