Svenska chefer bäst på beröm

I Sverige får två av fem anställda uppskattning av chefen för sina prestationer. Beröm är mer än dubbelt så vanligt här än i Tyskland, visar en ny undersökning.

Svenska chefer bäst på beröm

Undersökningen från jobbsajten Stepstone visar att Sveriges chefer toppar berömligan, följt av danskar och fransmän. I Sverige anser 41 procent av de anställda att de får erkännande från sin chef medan motsvarande siffra för Europa i stort är 26 procent.

– Brist på erkännande är inte bara demoraliserande för de anställda utan det kan också vara skadligt för ett företags resultat. Företag där personalen är underskattad riskerar att förlora kompetent personal som kommer att börja leta efter andra jobb. Anställda som uppmärksammas och får beröm blir mer motiverade och levererar ett högre värde till organisationen, säger Charlotte Ulvros, marknadschef på Stepstone.

Tyskland är, enligt undersökningen, det land där medarbetarna får minst beröm. Endast 19 procent av tyskarna känner att de får erkännande av chefen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.