Svenska företag i Europatoppen

Europas bästa arbetsplatser är utsedda, och fem svenska företag kan nu titulera sig som en av Europas bästa arbetsplatser.

Det är Great place to work som gjort den omfattande arbetsplatsundersökningen, och på en gala som hölls i Madrid den 19 maj presenterades Europas 100 bästa arbetsplatser. Fem av dem är svenska.

Tidigare i år utsågs Accenture och Sas institute till Sveriges bästa arbetsplatser och nu har de även placerat sig på listan över de bästa arbetsplatserna i Europa. Microsoft Sverige toppade för tredje året i rad listan över de bästa stora organisationerna tillsammans med Microsoftkontor i ett stort antal andra länder.

Utmärker sig

För de globala företagen på listan räknas resultatet för de länder som kvalificerar till listan samman. Ibland utmärker sig dock något land specifikt, vilket i år är fallet med American express Sverige. Sverigebolaget är det enda bolag inom koncernen som kvalificerat sig till listan över de 100 bästa i Europa.

Centiro solutions som är ett entreprenörsdrivet mjukvaruföretag för logistiklösningar deltog i utvärderingen för första gången och gick direkt in på Europalistan.

– Vi ser att de krävande ekonomiska tiderna verkligen skiljer agnarna från vetet. Företagen i topp har starka kulturer och arbetar långsiktigt. De bästa företagen håller fast vid sina värderingar och arbetar för att skapa förtroende, vilket stärker de anställda att göra sitt bästa, säger Maria Grudén, vd på Great place to work Sverige i ett pressmeddelande.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.