Svenskar jobbar effektivt

Svenskar, följt av danskar jobbar mest effektivt på jobbet, medan britter är minst produktiva.

I en webbenkät frågade jobbsajten Stepstone 7 000 anställda i Europa hur mycket tid de faktiskt lägger ner på sina arbetsuppgifter varje dag. Närmare 50 procent uppgav att de fokuserar mer än 85 procent av sin arbetstid på sina arbetsuppgifter och kände sig produktiva.

Den andra hälften uppgav att de lägger ner mindre än 85 procent av sin arbetstid på att faktiskt göra sitt jobb. Hela 10 procent anser att de bara är produktiva under halva sin arbetsdag och spenderar resten av tiden med uppgifter som inte hade någon anknytning till deras jobb.

Mest effektiva är dock svenska och danska medarbetare. I Sverige uppger 58 procent av de anställda att de är produktiva hela dagen. Sämst i Europa är britterna där endast en av tre anställda anser sig produktiva under sin arbetsdag. Hela 25 procent av de anställda i England uppgav att de lägger mindre än halva av sin arbetstid på sitt arbete.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste