Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ta kontroll över stressen

Förbättringsarbete Prioritera, släpp saker du inte kan påverka och ge dig själv tid för återhämtning. Här är sju tips för att minska stressen.

Att lösa en stressig situation med att stressa ännu mera är knappast en framkomlig väg. I ett inlägg på Linkedin levererar Maria Gerlofson på utbildningsföretag Act and Grow sju goda råd för att hantera stress, på både lång och kort sikt.

1. Förändra eller ta bort det som stressar dig.

Minska arbetstiden, se till att du får hjälp att prioritera eller delegera arbetsuppgifter till andra. Välj ut det viktigaste och lägg energin där, sänk ribban för övriga uppgifter.

2. Acceptera och släpp saker du ändå inte kan förändra.

Gör ett aktivt val och lägg inte energi på saker du inte kan påverka eller göra något åt. Kom ihåg att det kan ta tid att förändra saker. Om du inte kan påverka takten i förändringen, släpp det och se till att komma igång istället.

3. Var medvetet närvarande.

Med mindfulness får du distans till tankar och blir inte uppslukad av stressande tankar och känslor. Prova också att göra en vardaglig sak extremt närvarande, som att borsta tänderna.

4. Återhämta dig.

När vi är stressade har vi en tendens att göra mer av det som stressar oss. Gör mer av det som ger energi istället, så blir du mer fokuserad och effektiv när du ska få undan det som är stressigt.

5. Motionera.

Ta en rask promenad minst 30 minuter två gånger per vecka. Res dig upp från din stol varje halvtimme om du sitter mycket.

6. Vårda dina relationer.

Det är lätt hänt att prioritera bort umgänge med familj och vänner när du är stressad, men relationer hjälper dig att hantera stressen. Umgås och skratta med varandra på jobbet, det främjar arbetsglädje och reducerar stress.

7. Låt dina värderingar styra.

Den som vet vad som är viktigt i livet och vilka grundläggande värden som betyder något har mindre stress. Värderingarna blir som en kompass som hjälper dig gå i rätt riktning.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.