Tre finalister tävlar om att bli årets digitaliseringskommun

Nu har tre finalister valts ut bland de nominerade till Sveriges Digitaliseringskommun år 2023. Vinnaren kommer att tilldelas ett viktigt uppdrag.

Tre finalister tävlar om att bli årets digitaliseringskommun
Lämna inte över digitaliseringen till it-avdelningen. Foto: Adobe Stock

Nu är det knappt fem månader kvar till Kvalitetsmässans invigningskväll då årets Digitaliseringskommun utses. Årets tre finalister är: Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Nacka kommun och Värmdö kommun. De utvalda kommunerna blir nu föremål för en fördjupad granskning. Tillsammans med experter från SKR kommer juryn att genomföra digitala platsbesök för att ytterligare utvärdera kommunernas utvecklingsarbete och resultat. Vinnaren kommer att få sitta med som ledamot i DIGG – Myndigheten för digital förvaltnings rådgivande organ.

Om

Förra årets vinnare

Sundsvalls kommun utsågs till 2022 års digitaliseringsKommun. Motiveringen löd:
”Med tydligt ledarskap, strukturerat förhållningssätt och långsiktiga politiska satsningar har man tagit steg för steg på väg mot en smartare och mer hållbar välfärd genom digitalisering.

En kommun som satt digitalisering inte bara på högsta ledningens agenda, utan på allas agenda. En kommun som med beslutsamhet, mod och nyfikenhet format en kultur och en organisation som står redo att på område efter område utveckla välfärden till nytta för invånare, medarbetare och samhälle.

En kommun som med öppenhet delar med sig och aktivt bygger starka allianser med andra. En kommun som fram till idag varit färdledande för kommunerna i länet, men som nu får kliva fram och bära fanan för hela Sveriges räkning. För ett moget, metodiskt och inspirerande arbete med digitalisering för välfärdens förnyelse.”

Källa: Digg

Till Sveriges Digitaliseringskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

Vinnaren av Sveriges Digitaliseringskommun 2023 utses av en jury bestående av:

Patrik Sundström, tf vd Inera AB (juryns ordförande)

Anna Eriksson, generaldirektör DIGG – Myndigheten för digital förvaltning

 Jessica Steinmetz, biträdande enhetschef Regeringskansliet

Johan Magnusson, professor Göteborgs universitet

Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige

Rickhard Broman, försäljningsdirektör Telia

Peter Hedberg, Account Manager Public Sector Google Sverige 

Mia Forsäng, försäljningsdirektör, skola och högre utbildning Microsoft

Thomas Bergendorff, områdesledare, Hållbara Samhällen Vinnova 

Haron Zafar, affärsansvarig Kvalitetsmässan

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.