Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Wien har bäst livskvalitet

Kvalitet Wien ligger kvar på förstaplatsen och Stockholm behåller plats 23 från förra året i jämförelsen av städers livskvalitet för utlandsstationerad arbetskraft, så kallade ”expats”.

Wien har bäst livskvalitet

Stockholm delar plats 23 med Nürnberg. Köpenhamn är bäst av de nordiska huvudstäderna på plats 8, medan Oslo är 25:a och Helsingfors har plats 31.

Wien toppar listan för tionde året i rad, följt av Zürich. På delad tredje plats finns Auckland, München och Vancouver. Sist av de 231 undersökta städerna ligger Bagdad.

Listat sammanställs årligen av konsultföretaget Mercer, baserat på undersökningen Worldwide Quality of Living Survey. Bedömningen av städernas livskvalitet är baserad på 39 faktorer i tio kategorier, däribland politiskt och socialt klimat, sociokulturella faktorer och hälsoaspekter.

Stockholm får högsta poäng när det gäller de flesta faktorer. Klimatet samt trafik- och flygförbindelser drar dock ner betyget. I jämförelse med Wien får Stockholm något sämre bedömning när det gäller brott, utbud av bostäder samt nöjesliv.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.