nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Wien är staden med högst livskvalitet.
Wien är staden med högst livskvalitet.

Wien har bäst livskvalitet

Wien ligger kvar på förstaplatsen och Stockholm behåller plats 23 från förra året i jämförelsen av städers livskvalitet för utlandsstationerad arbetskraft, så kallade ”expats”.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Stockholm delar plats 23 med Nürnberg. Köpenhamn är bäst av de nordiska huvudstäderna på plats 8, medan Oslo är 25:a och Helsingfors har plats 31.

Wien toppar listan för tionde året i rad, följt av Zürich. På delad tredje plats finns Auckland, München och Vancouver. Sist av de 231 undersökta städerna ligger Bagdad.

Listat sammanställs årligen av konsultföretaget Mercer, baserat på undersökningen Worldwide Quality of Living Survey. Bedömningen av städernas livskvalitet är baserad på 39 faktorer i tio kategorier, däribland politiskt och socialt klimat, sociokulturella faktorer och hälsoaspekter.

Stockholm får högsta poäng när det gäller de flesta faktorer. Klimatet samt trafik- och flygförbindelser drar dock ner betyget. I jämförelse med Wien får Stockholm något sämre bedömning när det gäller brott, utbud av bostäder samt nöjesliv.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.