Åtta sätt att undvika inför-semester-stressen

Förbättringsarbete Känner du stress inför allt som ska hinnas med innan semestern? Här är åtta tips som kan hjälpa dig att sänka stressnivån.

Åtta sätt att undvika inför-semester-stressen

Sista veckorna innan den hägrande semesterledigheten kan vara hektiska. Det är lätt att bygga upp en stress kring allt som ska bli klart innan du får hänga undan jobbnycklarna. Keycoaching.se tipsar om åtta sätt att göra klart inför semester.

  1. Gör det möjligt att lyckas. Sätt rimliga och realistiska mål för vad du vill ha klart, och prioritera. Vad kan du helt enkelt skippa?
  2. Städa. Ta dig tid att rensa och strukturera upp, på skrivbordet, i mejlen och i datorn.
  3. Ta itu med surdegar. Finns det saker som kan delegeras, delas in i mindre bitar eller helt enkelt bara tas tag i? Tänk vad skönt att slippa komma tillbaka till surdegarna!
  4. Dra ner på tempot. Undvik att gå in i semestern med en hög stressnivå. Tillåt din hjärna att gå ner i varv.
  5. Planera för hösten. Förbered de stora dragen. Skriv upp saker du ska göra efter semestern så du slipper att ha det i huvudet.
  6. Informera kollegor, kunder och andra när du är ledig, om de kan nå dig eller vem de kan nå i stället under ledigheten. Kom ihåg att prata in meddelande och lägg in mejlsvar så att du slipper bli störd i onödan.
  7. Var nöjd med det du åstadkommit. Ge dig själv en klapp på axeln och uppmärksamma mer det du gjort än det du inte gjort.
  8. Har du gått på ledighet? Släpp jobbet, var här och nu och njut av ledigheten!
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.