Förskolebarn utvecklar app för lärande

Digitalisering Förskolebarn i Botkyrka och Upplands Väsby är med och utvecklar en app, Tripp trapp träd. Appen är tänkt som ett verktyg för matematik och språkutveckling inom förskolan.

Förskolebarn utvecklar app för lärande

Upplands Väsby kommun är en av de två kommuner som deltar i utvecklingen av Utbildningsradions nya verktyg Tripp trapp träd, en applikation som riktar sig till yngre barn.

– Att använda digitala verktyg tillsammans med barnens kreativitet blir ett väldigt kraftfullt redskap som inspirerar, väcker glädje och nyfikenhet, berättar Birgitta Andrén som är förskolechef i Upplands Väsby. Både språkutveckling och matematik är exempel på områden barnen får arbeta med via appen.

Upplands Väsby har sedan tidigare arbetat med systematiskt kvalitetsarbete inom digitalt lärande i förskolan och skolan. Olika arenor, som Väsby Lärlabb och konferensen ”Så funkar det”, ger pedagoger möjlighet att utbyta erfarenheter och utveckla sin undervisning inom digitalisering.

– Det här utvecklingsprojektet stärker denna utveckling genom sitt tydliga fokus på verktyg och metoder för effektivare undervisning och lärande, säger Per Falk, IT-strateg och processledare i Upplands Väsby.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.