Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Första ackrediteringen för certifiering av personer inom städ

Ackreditering Den första ackrediteringen för att genomföra personcertifiering inom städbranschen har utfärdats av Swedac. Ackrediteringen gäller tredjepartsaktören Visera.

Första ackrediteringen för certifiering av personer inom städ

Visera AB är från och med den 19 mars 2020 ackrediterade av regeringens utsedda ackrediteringsorgan Swedac för att personcertifiera personal inom lokalvård mot städkvalitetsstandarden SS-INSTA 800:2018, som ges ut av Svenska Institutet för Standarder, Sis.

Ackrediteringen är den första i sitt slag i Sverige, samt den enda certifiering inom städbranschen som är under ackreditering av Swedac.

Ackrediteringsprocessen har föregåtts av en ansökningsprocess där Visera AB har tagit fram en kravspecifikation som har granskats och godkänts av Swedac. Swedac har även granskat Viseras kvalitetsledningssystem.

Läs även: Standarder ska spegla jämställdhet

Bidrar till utveckling

Det har konstaterats kunskapsbrister hos användare av Insta 800, där grunden är ett avtal som beskriver den städkvalitet och service man har behov att uppnå.

– Vi ser att det blir ett problem i bedömningen vid kontrollen och dess utfall, vilket kan orsaka diskussioner och onödiga kostnader, säger Martin Älenmark på Visera i en kommentar.

Personcertifieringen skapar tydlighet och förväntas utveckla städbranschen genom kompetenshöjning samt utveckling av medarbetare.

Läs även: Standardiseringen måste vara snabbfotad

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.