Nytt verktyg ska hjälpa mindre företag möta hållbarhetskrav

Hållbarhet Med hårdare krav på hållbarhetsrapportering blir det viktigare för storföretag att deras underleverantörer har koll på nyckeltalen. Nu lanseras ett nytt verktyg för att underlätta för små och medelstora företag att uppfylla dessa krav.

Nytt verktyg ska hjälpa mindre företag möta hållbarhetskrav
Carl Frostgård, CPO på Oxceed. Foto: Pressbild.

Fintech-företaget Oxceed vill sänka tröskeln för företag att börja mäta sin klimatpåverkan. Tillsammans med Impact-bolaget GoClimate lanserar de nu det uppdaterade verktyget ”Utökad Hållbarhetsanalys”, som automatiskt beräknar koldioxidutsläpp utifrån bokföringsdata.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Vårt verktyg ger företag chansen att borra ner sig i sina hållbarhetsnyckeltal på både leverantörs- och kategorinivå. Man kommer till exempel kunna särskilja mellan olika affärsresor, med flyg, bil eller tåg – och därmed kunna vidta mer specifika åtgärder för att minska sina koldioxidutsläpp, säger Carl Frostgård, CPO på Oxceed, i en kommentar.

I den nya tjänsten erbjuds användarna tillgång till både leverantörs- och kategorianalyser, samt utfall för de senaste 12 månaderna. Senare i år kommer användare även att kunna jämföra sin klimatpåverkan med andra företag och budgetera utsläpp per kategori.

– Det blir enklare för företag att förstå och påverka sina klimatavtryck, genom att man kan klicka sig in på varje kategori eller leverantör och se i detalj var utsläppen kommer ifrån, säger Kalle Nilvér, vd på Impact-bolaget GoClimate – vars teknik möjliggör automationen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.