Han blev årets unga ledare

Erik Almgren, chef på Bengt Dahlgren Brand & Risk har blivit utsedd till årets unga ledare inom bygg- och fastighetssektorn.

Han blev årets unga ledare
Sven-Eric Svenson

Framgången i hans ledarskap handlar bland annat om att han lyssnar, uppmuntrar och stöder sina medarbetare att söka nya idéer och innovativa lösningar, enligt juryn. Han har också en god förmåga när det gäller att förstå och se kundernas behov.

Enligt Erik Almgren själv är en bra ledare en person med stor drivkraft som kan leverera resultat, ekonomiskt och tekniskt, och leverera utveckling av företaget man befinner sig i.

– Utmärkande för en bra ledare är att kunna få enskilda och grupper att prestera mycket på ett ansvarsfullt sätt, hållbart och långsiktigt. Jag tycker också att en ledare ska ha förmågan att se den stora bilden i sammanhanget och kunna styra mot uppsatta mål, säger Erik Almgren som är 32 år.

Priset delas ut av CMB i samarbete med bland annat Byggherrarna, Fastighetsägarna, Svensk Teknik och Design och Sveriges Byggindustrier.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.