Handbok för den moderna chefen

Vad krävs av det moderna arbetslivet? Frågar vi de danska författarna Kim Reich och Helle Rosdahl Lund är svaret arbetsglädje och tillväxt genom flexibilitet och balans.

Handbok för den moderna chefen

I boken Work-Life Balance 2.0 vill de sätta människan i första rummet, tänka om kring definitionen av arbete och göra upp med gamla sanningar. Ledarskapet idag kräver mer än någonsin menar de: som chef ska du hantera globaliseringens följder, ha klimatet i åtanke och aldrig släppa blicken på individen i kollektivet. Samtidigt som flera generationer med olika krav och förväntningar ska samsas i arbetslivet så råder det brist på talanger i många sektorer och individens yrkesliv ska klaffa med det privata. Somliga väljer att gå ner i tid eller väljer bort en tillsvidareanställning för att kunna kombinera ihop en egen karriär som kan bestå av flera olika jobb.

Boken som ges ut av det danska förlaget Gyldendal ger exempel på hur man som chef kan agera i ett föränderligt landskap där värdeskapande för individ och organisation står i centrum och pekar på samhälleliga frågor som kan göra Danmark och troligtvis även Sverige, starkare i konkurrensen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste