Här är de svenska e-handelsraketerna

E-handel Under pandemin har e-handeln ökat explosionsartat. Svea Ekonomi har rankat de främsta svenska e-handelsraketerna – flera med en tillväxt på tusentals procent.

Här är de svenska e-handelsraketerna
E-handeln har slagit rekord under pandemin. Foto: Stock Adobe.

För femte året i rad har Svea Ekonomi gjort en kartläggning över de mest framgångsrika e-handelsföretagen i Sverige. De företag som placerar sig på listan har haft den högsta procentuella omsättningsökningen under det senaste mätbara året, enligt data från Allabolag.se.

Kartläggningen visar att EcoViking från Göteborg är årets e-handelsraket 2021. Under 2020 har företaget, som säljer barnprodukter, haft en tillväxt på 2 238 procent.

Därefter placerar sig Stockholmsbaserade Estrid på en andraplats med en tillväxt på 1 343 procent. På tredjeplats finns DjerfAvenue som har haft en ökning på 1 339 procent.

Detta kan jämföras med motsvarande kartläggning året innan, där förstaplatsen gick till ett företag med en omsättningsökning på 869 procent.

Pandemin har påverkat

– E-handeln ökade explosionsartat under pandemin, vilket kan förklara varför vi kan se en sådan rejäl skillnad på tillväxttalen i år. När fler konsumenter nu handlar via e-butiker ser vi att de svenska företagen anpassar sin verksamhet för att göra köpupplevelsen enklare för konsumenterna. Allt från att erbjuda snabb och smidig leverans av varor till flexibla betalningsalternativ direkt i mobilen, kommenterar Magdalena Caesar, affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

Vart tredje företag bland de hundra främsta har visserligen sin bas i Stockholm. Men även andra delar av landet utmärker sig. Skåne kommer på andra plats med näst flest företag på listan, totalt 13 stycken, och Borås har tre e-handelsföretag på listan.

Topp-10-listan över Sveriges e-handelsraketer – siffran avser omsättningsökning 2020.

  1. ecoviking.com (barnprodukter) +2 238 %
  2. estrid.com (rakhyvlar) +1 343 %
  3. djerfavenue (damkläder) +1 339 %
  4. inviteeurope.com (kläder) + 800 %
  5. tillbehörsexperten.se (mobil, teknik och tillbehör) + 778 %
  6. nine-pine.com (träningskläder) + 662 %
  7. renewed.se (begagnade mobiler, surfplattor och smartklockor) + 633 %
  8. bootskompaniet.se (skor) + 521 %
  9. macadegolf.se (golfkläder) + 488 %
  10. bluecity.com (begagnad elektronik) + 446 %

Här finns hela topp-100-listan.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.