Jag är i skrivande stund både matt och energifylld efter en fest jag ordnade i helgen. Vi skrattade så mycket och så sent att grannarna (förhoppningsvis) drömde ovanligt glada drömmar. Både pizzan och ostbrickan smakade prima och det i sanningens namn ganska slumpmässigt utvalda vinet likaså. Mina gäster, jag skulle kunna kalla dem kunder, var supernöjda. Detta trots att de inte haft ett ord med i förberedelserna.
Men vad hade hänt om jag faktiskt haft en komplett kravspecifikation i handen? Någon form av analys, baserad på vad som i snitt varit allra mest uppskattat vid jämförbara tillfällen: Lammfilé, 56°C innertemperatur. Shiraz eller möjligtvis Cabernet Sauvignon. Svensk fårost och en – viktigt – endast halvmjuk brie. Recept och instruktioner, och till dem en färdig spellista att ladda ned till högtalarna. Kvalitet i någon mening som hade varit lätt att leverera, och lätt att följa upp. Kanske hade gästerna varit minst lika nöjda? Frågan är dock om festen ens blivit av, då jag hade tappat all motivation att stå värd för den. Något som är säkert är att jag inte bjudit på några överraskningar.