nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Kommunicera kris

Åsikter och rykten sprids med ljusets hastighet via sociala medier. Det har fått kriskommunikation att bli ett viktigt redskap. Men det gäller att lära sig kommunicera rätt.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Boken Modern kriskommunikation – Din guide för framgångsrik kommunikation i krissituationer av Jeanette Fors-Andrée baseras på sju års forskning om kriskommuniaktion. Den vänder sig till företagsledare, styrelser och chefer och diskuterar bland annat vilka attityder som kan motverka ett framgångsrikt krisarbete. Och vad den nya arenan, sociala medier, spelar för roll för arbetet.

– För att hänga med i utvecklingen, och fortsätta vara framgångsrika, behöver företag nu implementera ett helt nytt förhållningssätt till hur man agerar, och reagerar, på kriser. Sociala medier har en inverkan på antalet kriser som uppstår, hur snabbt krisen sprids, hur många som involveras och hur företaget eller organisationen agerar, säger Jeanette Fors-Andrée.

Hon menar att det ligger i människans natur att drar sig tillbaka och bli introvert i tider av kris, men att det gäller att bryta just det invanda mönstret. Istället för att vänta med att uttala sig är det viktigt att så snabbt som möjligt använda verktyg för att påverka andras åsikter och attityder.Boken ges ut av Recito.

Taggar:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Skandia Elevators 10 steg till en förbättringskultur

De senaste tio åren har de kämpat hårt för att få till en förbättringskultur. De har lagt ned över 1 000 utbildningstimmar på förbättringsarbete och en rad kvalitetsverktyg. Det tålmodiga arbetet har gett resultat. Skandia Elevator växer kraftigt och medarbetarna är med på tåget.

Från ord till handling i förändringsarbetet

Recension

Från ord till handling är en praktisk handledning om hur förändringsprojekt kan bli mer framgångsrika. I boken beskrivs vägen från att skapa en vision som kan vägleda i förändringen till vikten av att identifiera vilka beteenden som skapar framgång.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.