Leksandsbröd BRC-certifierade

Leksandsbröd har valt att certifiera sig enligt livsmedelsstandarden BRC. Detta är ett led i företagets internationella satsning.

– Med tanke på Leksandsbröds ökande export och satsning på nya marknader är BRC- certifikatet ett mycket välkommet erkännande. Certifieringen kommer att fungera som dörröppnare och underlätta försäljningen på nya marknader, säger Leksandsbröds vd Peter Joon i en kommentar.

BRC-certifieringen innebär konkret att Leksandsbröd bland annat har infört nya rutiner vad det gäller rökning. Till exempel kommer de som vill men inte kan, få stöd och professionell hjälp att sluta röka samtidigt som rökning inte blir tillåten innanför fabrikens väggar.

BRC är en internationell vedertagen standard, framtagen av British Retail Consortium, som syftar till att förbättra kvaliteten, hygienen och produktsäkerheten. I praktiken är certifieringen ett internationellt bevis på att man har full översikt på rutiner avseende hygien och kvalitet.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.