Lucka 21: Släpp aldrig resultatet ur sikte

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är vd:n Palle Lundbergs bästa kvalitetsråd.

Lucka 21: Släpp aldrig resultatet ur sikte
Foto: Adobe Stock/ Raphaelle Sisask

Hur nyfiken är du på din egen verksamhet? Följer du upp och är du intresserad av hur saker faktiskt går? Palle Lundberg spenderar stor del av sin arbetstid åt att träffa SKR:s medarbetare, som del av sitt kvalitetsarbete.

Foto: Ateljé Lena

Mitt bästa kvalitetsråd är att ställa höga och tydliga förväntningar på sina medarbetare och förmedla att man verkligen tror på dem – de kommer att fixa det! Det förutsätter en utmanande och relevant målbild som både motiverar och engagerar. Men det räcker inte. Det viktiga sen är att följa upp! Att hela tiden nyfiket fråga ”Hur går det?” Och vara genuint intresserad av hur det faktiskt blev. Så bygger man kvalitet. Det är så lätt att skjuta iväg spännande uppdrag som sen inte följs upp. Men det räcker inte. Tricket är att aldrig släppa taget om resultatet.

Palle Lundberg, vd för Sveriges Kommuner och Regioner

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.