Lucka 22: Involvera medarbetare för att se potential

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är platschefen Jonas Telanders bästa kvalitetsråd.

Lucka 22: Involvera medarbetare för att se potential
Foto: Adobe Stock/ Raphaelle Sisask

Medarbetare sägs vara en organisations främsta resurs. Därför bör man regelbundet ge dem möjligheten att utveckla och förbättra arbetsplatsen. Här kommer ett råd om fördelarna med att involvera mera.

Foto: Avarn Security

Våga involvera företagets medarbetare i ett strukturerat förbättringsarbete för att få relevanta input på verksamhetens olika slöserier, brister eller potentialer. En företagsledning eller en projektorganisation som tar del av medarbetarnas kunskaper och upplevda effekter av olika system eller processer har möjlighet att vara mer träffsäker i effektiviseringen, detta genom att anpassa digitalisering eller lösningar utifrån verksamhetens och medarbetarnas verkliga behov. Den positiva kraft som medarbetares delaktighet ger är oslagbar när det kommer till att skapa ytterligare engagemang och laganda i verksamheten. Ett prestigelöst förhållningssätt till medarbetares feedback och synen på medarbetarnas möjlighet att bidra till verksamhetsutveckling är grunden till en vinnande förbättringskultur.

Jonas Telander, platschef Avarn Security Jönköping

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste