Lucka 19: Träna på samarbete

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är konsulten Alexander Löfgrens bästa kvalitetsråd.

Lucka 19: Träna på samarbete
Foto: Adobe Stock

Vet du hur man samarbetar? Brukar ni träna på att samarbeta inom organisationen? Här kommer ett råd som handlar om just det.

Foto: Privat

Skapa en mer välfungerande verksamhet genom att träna på samarbete mellan enheter, team, projekt och uppdrag. Det får vi att hända genom att förenkla samarbetsformerna till okomplicerade vanor och rutiner som hjälper oss att uppnå mer tillsammans. ”Skala av för att kunna skala upp” är nyckeln till smart samarbete i verksamheten. Dagens komplexa och föränderliga verksamheter behöver fungera mer som verb snarare än som substantiv – fokusera på att organisera sig i stället för att ha fokus på organisationen i sig. Det handlar om att träna verksamhetens samlade förmåga att kunna använda sig smartare av sina egna tillgångar, och omsätta det till konkreta samarbeten mellan uppgifter och människor som skapar mening och värde. Det är själva hävstången för både prestation och välmående i en verksamhet.

Alexander Löfgren, forskare, författare och konsult i kollektiv intelligens på Influence AB

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste