Vi vill läsa jobbmejl på semestern

En färsk undersökning från Dialect går emot larmen om att vi blir stressade av att jämt vara uppkopplade. Av 1000 tillfrågade tjänstemän tycker de allra flesta precis tvärtom.

Vi vill läsa jobbmejl på semestern

Under augusti månad tillfrågades 1 000 tjänstemän om sina mobilvanor under semestern. Hela 92 procent visade sig vara positiva till möjligheten att läsa jobbmejl även utanför kontorstid. Något som enligt Dialect tyder på att det finns en motsatt sida av den så kallade smartphonestressen.

– Att kunna läsa jobbmejlen från valfri plats upplevs av många som ett tryggt sätt att fortsätta ha kontroll över sitt arbete och det i sig tror jag är avslappnande, säger Dialects vd och koncernchef Mats Kraitsik Kalvik.

Användarna styr

Tidigare undersökningar visar att privatliv och arbetsliv flyter ihop allt mer. Vi använder oss av samma prylar på jobbet som hemma och gränsen för jobbdagen blir allt svårare att definiera i takt med att den fasta kontorstiden blir allt mer sällsynt.

– De anställda driver själva på utvecklingen, eftersom möjligheten att kunna styra över sitt arbetssätt och sin arbetstid ger stora fördelar. Till exempel att kunna satsa både på karriären och samtidigt vara en närvarande förälder, menar Mats Kraitsik Kalvik.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.