Ny bok om att skapa världens bästa företag

Coachning Varför lyckas vissa företag bättre än andra? Det ger Stefan Sebö svar på i den nya boken ”Konsten att skapa världens bästa företag”.

Ny bok om att skapa världens bästa företag

Ledarskap, medarbetarskap och en säljande kultur är de tre absolut viktigaste framgångsfaktorerna för företag, inte minst när konkurrensen hårdnar, konstaterar konsulten och föreläsaren Stefan Sebö.

Han lyfter fram att företagskultur och sunda värderingar är en lönsam investering som ger tre gånger mer tillfredsställda medarbetare och 37 procent bättre säljresultat enligt en undersökning gjord av Positiveworks.

– Kulturen börjar i ledarskapet, och ett bra ledarskap ger ett bra medarbetarskap. Min bok är ett arbetsredskap för den som insett att det inte går att leva på gamla meriter och vill komma ur gamla hjulspår, berättar Stefan Sebö.

Han lyfter också fram betydelsen av att coacha alla medarbetare och förstå att alla säljer, att utveckla en mer säljande kultur genom kontinuerliga coachingsamtal.

Boken ”Konsten att skapa världens bästa företag” ges ut av förlaget Roos & Tegnér.

Fakta

Stefan Sebös recept på världens bästa företag

1. Syfte, vision, mål, strategi och varumärke – vad ni vill uppnå är grunden för framgången.2. Värderingar och företagskultur – basen i vad ni är och står för.3. Ledaransvar präglar verksamheten.4. Medarbetarskap – alla har ett personligt ansvar.5. Motivation och arbetsmiljö – arbetsglädje leder till arbetslust.6. Förändrings- och förbättringsförmåga ger utveckling.7. Säljande kultur – alla är inte säljare, men alla säljer.

Fakta

Tio sätt framgångsrika ledare inspirerar genom

1. Att vara en förebild2. Ett värdestyrt ledarskap3. Ett visionärt ledarskap4. Att delegera och ge ansvar5. Tydlig kommunikation6. Regelbunden konstruktiv feedback7. Att välkomna förslag till förbättringar8. Att få medarbetaren att prioritera rätt9. Att snabbt ta tag i konflikter och problem10. Att våga fatta tuffa beslut

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.