Ny studie om mellanchefers arbetssituation

Kraven på chefer i modernt arbetsliv har ökat betydligt de senaste 10-15 åren. Många har en bild av chefer som privilegierade med bra lön och mängder med förmåner. Men verkligheten är oftast en annan. Speciellt så kallade mellanchefer ställs ständigt inför omöjliga krav som att både vara visionär men också kostnadsmedveten. Man känner ett starkt tryck att leva upp till kraven från både överordnade och underordnade.

Nu startar ett forskningsprojekt vid Lunds universitet där en grupp forskare ska följa 15-20 mellanchefer, linjechefer, stabschefer, kommunikationschefer med mera, i några stora internationella företag under ett års tid. Utgångspunkten för forskarna, med Dan Kärreman i spetsen, är att titta på mellanchefernas situation och hur den påverkar både dem själva och företaget. Förhoppningen är att resultatet både ska vara till hjälp för stressade chefer och samtidigt uppmärksamma viktiga inslag i dagens arbetsliv.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.