Så blir du en bra ledare

Sverige och dess företag och organisationer lider inte brist på chefskap, men skulle må bra av mer ledarskap, enligt Ewa Braf Norberg som skrivit boken I motgång kliver ledaren fram.

Boken bygger på autentiska händelser som illustrerar bristen på ledarskap och dess konsekvenser. Den ger också olika infallsvinklar på vad man som chef kan göra för att utveckla sitt ledarskap och därigenom föra verksamheten framåt. Det är ett ledarskap som grundar sig på självinsikt, reflektion och perspektiv. När det tar emot kan det vara frestande att ta ett steg tillbaka och vänta på att någon annan ska ta kommandot. Men det är i motgång den sanne ledaren kliver fram.

– Utifrån mina erfarenheter som forskare och konsult ser jag en stor potential att utveckla effektiviteten, produktiviteten och arbetsglädjen i många verksamheter. Jag ser också frustration, rädsla och oro som hindrar chefer och medarbetare från att använda den potential de och verksamheten har, säger Ewa Braf Norberg.

I motgång kliver ledaren fram ges ut av Liber förlag.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.