Så rankas svenska universitet och högskolor

Svenska universitet brukar rankas ganska högt upp i internationella jämförelser. Men nu har även en av landets business-utbildningar på högskolenivå tagit sig in på Financial times topp 100-lista.

Så rankas svenska universitet och högskolor
Jönköping International Business School blev en av topp 100.

I somras publicerade brittiska analysföretaget sin rankinglista över världens bästa universitet. I konkurrens med 1 300 andra lyckades Lunds universitet bli Sverigebäst på plats 87, medan Kungliga tekniska högskolan (KTH) hamnade strax bakom på plats 89.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Även Chalmers, Göteborgs universitet, Uppsala universitet och Stockholms universitet lyckades ta sig in bland topp 200.

Bäst i världen? MIT, Massachusetts Institute of Technology, följt av University of Oxford.

Premiär på fina listan

Men nu kan alltså även Jönköping International Business School, JIBS, skryta över en fin internationell ranking. Den här gången är det Financial Times som rankat  världens hundra främsta handelshögskolor när det gäller masterutbildningar, och där har JIBS för första gången lyckats ta sig in, på plats 92.

Än bättre gick det dock för Lunds universitet, på plats 77 och inte minst för Handelshögskolan i Stockholm som placerade sig på plats 8.

Men det finns ju en lång rad andra rankinglistor också. Som till exempel Shanghai ranking, där Karolinska institutet, KI, hamnar på plats 42, Stockholms universitet på 74 och Uppsala på 78. På brittiska Times Higher Educations ranking hamnar KI återigen på topp 40-listan, medan Lunds, Uppsala och Stockholms universitet hamnar mellan plats 116 och 176.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.