Sitt inte stolt på piedestalen

Som chef bör man utforska och skapa nya sätt att ta och ge ledarskap på. Det menar ledarskapskonsulten och jämställdhetsexperten Klara Adolphson i boken Chef kan du vara själv!

Som chef är det bra att vara innovativ och ha förmågan att skapa förändring. Klara Adolphson, ledarskapskonsult och jämställdhetsexpert på Ledarna har skrivit en handbok för dig som behöver lite hjälp. Hennes budskap är: Om man kan förändra sig själv kan man förändra sitt team, och om man kan förändra teamet kan man också förändra organisationen.

– Förändringskompetens är ett unikt begrepp som jag lyfter fram i den här boken och fyller med innehåll. Man kan säga att boken är ett tvärsnitt av min egen erfarenhet av att jobba som ledarskapskonsult och de mest innovativa tankar som producerats av ledarskaptänkare världen över de senaste åren. Men jag har skurit tårtan på ett nytt sätt – utifrån begreppet förändringskompetens, säger författaren.

Boken Chef kan du vara själv – Om förändringskompetent ledarskap, ges ut av Liber i samarbete med Ledarna.

– Boken ska vara chefens uppdaterade följeslagare i en värld som inte längre uppför sig som man förväntar sig. Vi har aldrig tidigare haft så många möjligheter att själva sätta agendan och ta ut riktningen, men det kan också vara lite överväldigande, säger Klara Adolphson.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.