– Under 2018 kommer vi kunna presentera flera spännande nyheter som på olika vis berör SJs bistro, berättar Johan Hallström.
Kalf & Hansen lagar all mat i köket i sin restaurang i södra Stockholm med ekologiska och säsongsanpassade råvaror. Maten levereras sedan till SJs snabbtåg på linjerna från Stockholm till Göteborg, Malmö, Sundsvall, Oslo, Jönköping och Uddevalla.
Motiveringen till ”Årets briljanta idé” lyder:
Den som vinner utmärkelsen ”Årets Briljanta Idé” ska ha gjort det oväntade till det självklara. Idag är det självklart att bli serverad ekologisk snabbmat lagad på råvaror i säsong. Det oväntade är att det sker i tågets bistrosvagn. En eloge för ett gott samarbete med Kalf & Hansen som gagnar hela Sverige!
Vinnarna i de övriga kategorierna blev
Årets Coffee shop – Johan & Nyström, Norrlandsgatan, Stockholm
Årets hjärta – Per-Gunnar Hansson från Villman & Co
Årets Combo – Subway
Årets Leverantör – Karma
Årets Street Food – Jinx Food Truck
Årets Fast Casual – Taku Taku
publicerad 1 februari 2018