Succé för Kvalitetsvård

Kvalitetsvård Runt om i Sverige bubblar det av nytänkande och smarta lösningar för att utveckla och förbättra arbetet inom vården. KM:s premiumprodukt Kvalitetsvård, som vill vara ett forum för att sprida kunskap och goda idéer, kan konstatera att intresset är stort.

Succé för Kvalitetsvård

I februari lanserade KM premiumprodukten Kvalitetsvård för alla som arbetar med verksamhetsutveckling inom hälso- och sjukvården. Produkten har snabbt blivit en succé och antalet läsare ökar stadigt. Förra veckan var det också premiär för konferensen Kvalitetsvård där närmare 100 personer som jobbar med kvalitet och verksamhetsutveckling inom vården var på plats.

– Vi fick ett fantastiskt fint mottagande och i princip alla deltagare säger att de vill komma tillbaka på nästa konferens, säger Lisa Schultz, redaktör för Kvalitetsvård.

Intresset och engagemanget för kvalitetsarbete inom vården är stort och det pågår många både innovativa och inspirerande projekt runt om i landet. Viktiga utmaningar är patientsäkerhet, personcentrerad vård och teamarbete. Det veckovisa e-nyhetsbrevet lyfter upp goda exempel, följer ny forskning och borrar ned sig i vårdens kvalitetsutmaningar.

– Det pågår väldigt mycket spännande arbete för att utveckla och förbättra vården. Vi vill lyfta fram goda exempel och bra tips så att fler kan inspireras, säger Lisa Schultz.

I det senaste nyhetsbrevet kan man exempelvis läsa om arbetet med att utveckla ronden på medicinklinikerna i Eksjö och Kungälv, Region Skånes arbete med att stödja sjukvårdspersonal i sitt mottagande och vård av flyktingar samt ett projekt där man testat en app som underlättar den förebyggande behandlingen av personer som drabbats av hjärtinfarkt.

Kvalitetsvård är ett veckovis nyhetsbrev med unika artiklar som du kan läsa direkt i mejlen, i mobilen, på plattan eller i datorn. Kvalitetsvård bevakar ämnen som patientsäkerhet, förbättringsarbete, personcentrerad vård, ledarskap och Lean. Målet är att ge idéer, inspiration, tips och råd för att utveckla en ännu bättre vård.

Läs rapporteringen från konferensen Kvalitetsvård.

Besök Kvalitetsvård för att få veta mer om både nyhetsbrev och konferens.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.