nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Tre finalister gör upp om Svenska Leanpriset

Tre organisationer inom vitt skilda branscher är nominerade som finalister i årets upplaga av Svenska Leanpriset. Priset delas ut på konferensen Lean Forum som äger rum i Göteborg den 17- 18 oktober.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det är 11:e året i rad som Lean Forum nu anordnas med fokus på kunddrivet förbättringsarbete.

– Det kommer givetvis att handla en hel del om Lean. Men även om andra former av systematiskt kvalitetsarbete. Om det sedan kallas  agilt eller Lean spelar mindre roll, säger Lena Lundh, processledare Framtida Vård i Region Skåne samt ordförande i Lean Forum.

Lena Lundh, ordförande Lean Forum.

Cirka 300 deltagare är anmälda till konferensen som pågår i två dagar. Första dagen ägnas åt föreläsningar och andra dagen åt studiebesök och workshops.

På kvällen dag ett sker även utdelning av Svenska Leanpriset. Tre organisationer har gått vidare och är nominerade som finalister.

– Finalisterna har utsetts i tuff konkurrens och håller en mycket hög nivå på sitt kvalitetsarbete. Lean är fast förankrat i organisationen och genomsyrar hela verksamheten. Samtidigt känner de att det fortfarande finns mycket kvar att göra, en ödmjukhet som visar att de förstått att Lean är en ständigt pågående process, säger Lena Lundh.

Läs även: ”Lean är ett onödigt begrepp.”

De tre som nominerats till Svenska Leanpriset 2018 är Parker Hannifin i Trollhättan, Saltå Kvarn i Järna samt Skånes universitetssjukvård, Cancerrehabiliteringsmottagningen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Toppbetyg för redovisningstjänster

När Svenskt Kvalitetsindex nu för första gången undersökt kundnöjdheten för redovisningstjänster får branschen mycket högt betyg av kunderna. De redovisningsbyråer som uttalat arbetar med kvalitet via auktorisation ligger högst i mätningarna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.