Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tre finalister gör upp om Svenska Leanpriset

Lean Tre organisationer inom vitt skilda branscher är nominerade som finalister i årets upplaga av Svenska Leanpriset. Priset delas ut på konferensen Lean Forum som äger rum i Göteborg den 17- 18 oktober.

Tre finalister gör upp om Svenska Leanpriset

Det är 11:e året i rad som Lean Forum nu anordnas med fokus på kunddrivet förbättringsarbete.

– Det kommer givetvis att handla en hel del om Lean. Men även om andra former av systematiskt kvalitetsarbete. Om det sedan kallas  agilt eller Lean spelar mindre roll, säger Lena Lundh, processledare Framtida Vård i Region Skåne samt ordförande i Lean Forum.

Lena Lundh, ordförande Lean Forum.

Cirka 300 deltagare är anmälda till konferensen som pågår i två dagar. Första dagen ägnas åt föreläsningar och andra dagen åt studiebesök och workshops.

På kvällen dag ett sker även utdelning av Svenska Leanpriset. Tre organisationer har gått vidare och är nominerade som finalister.

– Finalisterna har utsetts i tuff konkurrens och håller en mycket hög nivå på sitt kvalitetsarbete. Lean är fast förankrat i organisationen och genomsyrar hela verksamheten. Samtidigt känner de att det fortfarande finns mycket kvar att göra, en ödmjukhet som visar att de förstått att Lean är en ständigt pågående process, säger Lena Lundh.

Läs även: ”Lean är ett onödigt begrepp.”

De tre som nominerats till Svenska Leanpriset 2018 är Parker Hannifin i Trollhättan, Saltå Kvarn i Järna samt Skånes universitetssjukvård, Cancerrehabiliteringsmottagningen.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.