Tre företag tilldelas Quality Innovation Award av SIQ

Innovation Musicerande för funktionshindrade, armeringskonstruktion och sårvård. Det är områden som årets vinnande bolag iSIQ:s innovationstävling har tagit fram smarta lösningar inom.

Tre företag tilldelas Quality Innovation Award av SIQ
Tre företag får innovationspris av SIQ. Foto: Stock Adobe

Den 8 december delades priset för Quality Innovation Award Sverige ut av SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling. Tävlingen är internationell och den svenska ceremonin hölls den 8 december på Lindholmen Science park i Göteborg. De svenska pristagarna i år blev medicinteknikbolaget Dermacut AB, byggbolaget Skanska Sverige AB och musikinstrumenttillverkaren Funki AB.

Gemensamt för de vinnande innovationerna är att de förbättrar livskvaliteteten och arbetsmiljön för människor.

Centralt för konkurrenskraften

Dermacut AB har tagit fram ett digitalt hjälpmedel för att bedöma hur väl ett sår läker och som kan göra vårdprocesser snabbare, billigare och enklare.

Skanska Sverige AB har tagit fram en ”automatisk armeringsstation” som ska kunna göra det möjligt att tillverka armeringskonstruktionerna direkt på byggarbetsplatsen, med stora vinster både i arbetstid och arbetsmiljö och

Funki AB har tagit fram en innovation som gör att människor med olika intellektuella funktionshinder kan interagera med varandra och mötas i musiken på lika villkor.

 – Innovation och utveckling är central för vår fortsatta konkurrenskraft. Det är också roligt att se att så många innovationer gått så bra internationellt, säger Berit Lindholm, vd för Institutet för kvalitetsutveckling.Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.