Undvik att döda innovationen

Många företag skapar en kultur där goda idéer har lika stor chans att slå rot som deras upphovsmän har att vinna på lotto. Enligt CIO Sweden finns ett antal vanliga innovationsdödare som tar död på kreativiteten. Men det finns också effektiva sätt att undvika fallgroparna:

1. Tron att innovation är någonting som ”bara händer”. Innovation kräver att du investerar tid och pengar.

2. Att säga ”tänk utanför ramen” för att sedan avblåsa det hela. Företag måste stötta innovation under utvecklingsstadiet och våga implementera nya idéer.

3. Byråkratiska processer stryper entusiasm, kreativitet och deltagande. Gör innovationsprocessen transparent och tydlig.

4. En negativ inställning är ett av de mest effektiva sätten, men också ett av de vanligaste sätten, att döda innovationslusta.

6: Att skicka vidare goda idéer till ekonomiavdelningen och juristerna innan du har stöd från ledningen är också ett bra sätt att döda innovation. Ha ledningens stöd först!

7. Att vara väldigt, väldigt rädd för att misslyckas. Företag som vågar misslyckas och som vet att utnyttja sina nya lärdomar utvecklas snabbare än andra.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.