nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Ge katten i att coacha

I en ny bok utmanar Malin Trossing och Alexander Holmberg synen på det coachande ledarskapet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Bristen på tydligt ledarskap ger konsekvenser i vardagen när allt fler chefer ska coacha sina medarbetare. Vad händer när chefen plötsligt blir coach? I sin nya bok Det tydliga ledarskapet utmanar de två ledarskapsexperterna och författarna Malin Trossing och Alexander Holmberg många chefers syn på hur och när man ska coacha sina medarbetare.

– Som chef ska du ge katten i att coacha hela tiden. Det fungerar inte att hela tiden möta sina medarbetare med öppna frågor och utmana dem att hitta egna lösningar på sina problem. Det skapar bara värre problem, säger Alexander Holmberg.

Boken, som ges ut av Ledarbildarna Resurs, beskrivs som en praktisk handbok för mellanchefer som vill bli tydligare i sitt ledarskap. Den är konkret och innehåller handfasta tips och verktyg, samt beskriver både fallgropar, framgångar och lösningar för ett tydligt ledarskap. Boken vänder sig till alla som vill utveckla sitt ledarskap i rollen som ledare och chef.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.