Två vinnare av Svenska Leanpriset

Verksamhetsutveckling Det blev två verksamheter som blev vinnaren av Svenska Leanpriset 2018 på en gala på Chalmers i Göteborg på onsdagskvällen. Av de tre finalisterna beslutade juryn efter mycket vånda att priset skulle delas av två likvärdiga vinnare.

Två vinnare av Svenska Leanpriset

Svenska Leanpriset delades ut på årets upplaga av konferensen Lean Forum i Göteborg.

Efter att ha nominerat tre finalister som alla fått besök av juryn fick två verksamheter dela på priset.

Det var Parker Hannifin, Pump och Motors Division i Trollhättan, samt Skånes universitetssjukvård, Cancerrehabiliteringsmottagningen, som båda blev kvällens vinnare.

Alla finalisterna har utsetts i tuff konkurrens och uppfyller kriteriet att Lean är fast förankrat i organisationen och genomsyrar hela verksamheten.

Motiveringen för Skånes universitetssjukvård löd bland annat ”Ständiga förbättringar är en del av alla medarbetares och ledares uppgift och väl integrerat i den dagliga verksamheten. Arbetet har lett till ökad kapacitet, förbättrad arbetsmiljö och en arbetsplats som är attraktiv för nya medarbetare”.

I motiveringen för Parker Hannifin står bland annat ”Trots den mogna organisationen visar medarbetare på alla nivåer en nyfikenhet och en strävan att fortsätta utvecklas och ständigt förbättras. Leanarbetet har lett till omfattande förbättringar för arbetsmiljö, produktivitet, leveranseffektivitet och kvalitet”.

Det är 11:e året i rad som Lean Forum anordnas med fokus på kunddrivet förbättringsarbete.  

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.