nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Glada vinnare av Svenska Leanpriset.
Både Parker Hannifin, Pump och Motors Division,Trollhättan och Skånes universitetssjukvård vann Svenska Leanpriset. Foto Catharina Byström.

Två vinnare av Svenska Leanpriset

Det blev två verksamheter som blev vinnaren av Svenska Leanpriset 2018 på en gala på Chalmers i Göteborg på onsdagskvällen. Av de tre finalisterna beslutade juryn efter mycket vånda att priset skulle delas av två likvärdiga vinnare.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Svenska Leanpriset delades ut på årets upplaga av konferensen Lean Forum i Göteborg.

Efter att ha nominerat tre finalister som alla fått besök av juryn fick två verksamheter dela på priset.

Det var Parker Hannifin, Pump och Motors Division i Trollhättan, samt Skånes universitetssjukvård, Cancerrehabiliteringsmottagningen, som båda blev kvällens vinnare.

Alla finalisterna har utsetts i tuff konkurrens och uppfyller kriteriet att Lean är fast förankrat i organisationen och genomsyrar hela verksamheten.

Motiveringen för Skånes universitetssjukvård löd bland annat ”Ständiga förbättringar är en del av alla medarbetares och ledares uppgift och väl integrerat i den dagliga verksamheten. Arbetet har lett till ökad kapacitet, förbättrad arbetsmiljö och en arbetsplats som är attraktiv för nya medarbetare”.

I motiveringen för Parker Hannifin står bland annat ”Trots den mogna organisationen visar medarbetare på alla nivåer en nyfikenhet och en strävan att fortsätta utvecklas och ständigt förbättras. Leanarbetet har lett till omfattande förbättringar för arbetsmiljö, produktivitet, leveranseffektivitet och kvalitet”.

Det är 11:e året i rad som Lean Forum anordnas med fokus på kunddrivet förbättringsarbete.  

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ökad spänning mellan olika kvalitetsforskning

Forskningen kring kvalitetsfrågor har mognat, enligt en ny avhandling som analyserar 11 000 akademiska publiceringar. Men spänningar mellan olika delar av kvalitetsområdet är oroande och kräver mer dialog, menar forskaren Daniel Carnerud.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.