Årets IT-profiler och IT-projekt utsedda

IT CIO Awards 2017 som arrangeras av IDG/CIO Sweden delades ut vid en ceremoni i december. Här utsågs Årets digitala projekt, Årets CIO, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Årets CIO blev Ann Helenius, Stockholms stad.

Årets IT-profiler och IT-projekt utsedda

Årets CIO

Ann Helenius, Stockholms stad

Motivering:

”Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för medborgarna – och ett hållbart ledarskap.”

Årets digitala projekt

Stena Lines AI-satsning

Motivering:

”Framtiden närmar sig allt snabbare – det som var science fiction igår är strategisk realitet idag. Stena Line har låtit AI-satsningen bli fundamentet i den digitala transformationen, och chattbottar och smarta algoritmer ska ta rederiet till nästa nivå. Resultatet är effektivare processer, bättre service till kunderna och möjligheter att hitta nya mönster i stora datamängder, vilket potentiellt ger nya affärer. Stena Line visar hur ny teknik kan bli en hävstång som förändrar allt från processer och affärer till medarbetarnas attityd.”

Årets hållbara projekt

Moderna försäkringars Smart Flex

Motivering:

”Vägen till ett mer hållbart samhälle handlar inte bara om smarta tekniska lösningar – utan i kanske ännu högre grad om att förändra beteenden. Moderna Smart Flex är ett exempel på båda. Genom att låta ett bevisligen säkrare, mer miljövänligt körsätt påverka försäkringspremien sänks olycksrisken, vilket innebär att båda parter spar pengar, och att miljöpåverkan minskas. Ett win-win-projekt med spännande utvecklingspotential och stora uppskalningsmöjligheter till andra försäkringsområden.”

Årets digitala inspiratör

Siduri Poli, social entreprenör

Motivering:

”Årets digitala inspiratör vet att kunskap är makt och att mångfald föder framgång – och är basen för demokrati. Med en hög ambitionsnivå och en enorm energi frigör hon potentialen bland de unga i Stockholms ytterområden.”

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.