Bred uppställning av experter i global kvalitetskonferens

Internationellt En bred uppställning av ledande kvalitetsexperter kommer att medverka i den globala konferens som anordnas av Sandholm Associates. Konferensen genomförs digitalt och anordnas med anledning av att företaget firar 50-årsjubileum.

Bred uppställning av experter i global kvalitetskonferens
Lars Sörqvist, vd Sandholm Associates.

Sandholm Associates grundades 1971 av Lennart Sandholm som en av de första utbildningsaktörerna inom kvalitet i Europa. Jubiléet kommer nu att firas med en digital konferens som startar på onsdag och avslutas den 29 september. Nästan allt innehåll spelas in och finns tillgängligt för deltagarna året ut.

100-tal medverkande

Ett 100-tal av världens ledande kvalitetsexperter och -ledare kommer att medverka som talare. Dessutom ingår flera interaktiva workshops, paneldiskussioner, frågestunder och så kallade ”late night speech” i programmet.

– Syftet är att ge inspiration och lärande på högsta nivå. Såvitt jag vet har aldrig så många av världens mest kända kvalitetsexperter framträtt vid en och samma konferens tidigare, säger Lars Sörqvist, vd för Sandholm Associates, som leder arbetet med konferensen.

Digital konferensmiddag

Till de mer udda inslagen hör även en digital konferensmiddag. Under onlineledning av en stjärnkock kan deltagarna laga mat hemma för att därefter avnjuta måltiden vid digitala bord tillsammans med andra konferensdeltagare.

Konferensen vänder sig till kvalitetsprofessionella och andra i hela världen som är intresserade av kvalitet i såväl privat som offentlig verksamhet. En annan målgrupp är ledare och chefer som vill lära mer om hur de kan utveckla sitt ledarskap för att framgångsrikt leda mot kvalitet och excellence.

Stort intresse

Intresset för konferensen är stort från både medverkande och deltagare, konstaterar Lars Sörqvist.

– Det första stora intresset kom från talarna. När jag i slutet av förra året började bjuda in blev jag väldigt överraskad. I princip alla tackade omgående ja. Därefter har vi mötts av ett stort intresse för att delta i konferensen. Särskilt kul är att en rad organisationer anmält hela ledningsgrupper och alla kvalitetsprofessionella, säger han.

Lars Sörqvist ser det inte som uteslutet att det kan bli fler liknande konferenser i framtiden.

– Men en konferens av det här slaget är ingenting man gör hur enkelt som helst. Vi är flera som lagt enormt mycket tid på projektet. Det är oerhört kul, men inget vi har kraft och ork att göra allt för ofta, förklarar han.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.