Fyra finalister till Svenska Leanpriset

Utmärkelse Medicinteknik, sjukhus, bygg och vevaxlar. Årets nominerade till Leanpriset verkar inom vitt skilda branscher. Gemensamt är deras arbeten med att förbättra flöden och processer.

Fyra finalister till Svenska Leanpriset
Vägglinjen är det flöde i Linbäcks Byggs organisationsom har visat störst skillnad i resultat genom att ledarna och medarbetarna har förändra sina beteenden.Foto Lindbäcks Bygg AB.

Trots pandemin har intresset för att ansöka Leanpriset ökat i år. Bland årets sökande återfinns organisationer från olika branscher, alla med ett tydligt mål att ständigt bli starkare genom att vara lyhörda för förbättring i leans anda.

Anette Kinde, Lean Forum.
Anette Kinde, Lean Forum.

– Tanken med Svenska Leanpriset är att lyfta fram förebilder som inspirerar till utveckling av lean, säger Anette Kinde från Lean Forums Leanpriskommitté.

Finalisterna kommer efter sommaren att få platsbesök av Leanpriskommittén och därefter utser Lean Forums styrelse vinnaren som koras på konferensen Lean Forum den 12 oktober.

Här är de fyra finalisterna:

  1. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg, Neurokirurgi,
  2. Powertrain Engineering Sweden AB, Skövde, Vevaxlar
  3. Lindbäcks Bygg AB, Stockholm, Vägglinjen
  4. Hillrom, Lule, medicinteknik,

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.