Hon blev vinnare av Guldäpplet 2021

Skola Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullvi skola i Leksand, blev vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2021. Två lärare delade på andraplatsen och dessutom mottog 20 grupper/personer 20-årsjubilerande Guldäpplets Jubileumsutmärkelse.

Hon blev vinnare av Guldäpplet 2021
Ulrica Elisson Grane, vinnare av Guldäpplet 2021.

Lärarpriset Guldäpplet syftar till att lyfta fram lärare som har förmåga att utveckla lärandet genom digitalisering och därmed kan fungera som inspirationskälla för både elever och lärare, inte bara på lokal nivå, utan även nationellt.

– Lärarpriset Guldäpplets nominerade och pristagare är en del i skolans digitala kunskapsbygge och i yrkesutvecklingen. Årets pristagare visar vägen till en skola som lägger en stabil kunskapsgrund i samverkan med samhället och världen utanför skolan och förankrar demokratins värden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet, i en kommentar.

Drygt 100 nominerade

Totalt var drygt 100 lärare nominerade till Guldäpplet 2021. Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullviskolan i Leksand och digitaliseringsutvecklare i kommunen blev årets vinnare.

Juryns motivering:

”För att hon målmedvetet skapar en stödjande, tillgänglig och motiverande lärmiljö. Hon skapar en undervisning som motiverar dagens generation av elever och är tillgänglig för alla, på lika villkor. Hon är också en oförtröttlig inspiratör, digitaliseringsutvecklare och skapare av material som hon delar med sig av till kollegor på många olika sätt.

Karolin Wagner, slöjdlärare, Innovitaskolan i Landskrona, och Helen Larsson, speciallärare på Rosenlundsskolan (grundsärskolan) F-6 och it-pedagog på skolan i Jönköping delade på andraplatsen.

Guldäpplets Jubileumsutmärkelse

Vid prisutdelningen delades även Guldäpplets Jubileumsutmärkelsen ut till 20 personer/grupper som haft stor betydelse för landets lärare, som forskare, utvecklare vid myndigheter och organisationer, kommunala innovatörer, ledare för regionala mediecentra och fristående nationella aktörer, föreläsare och författare.

Bakom stipendiet Guldäpplet står Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne, vars partners är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, SKR, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt Stiftelsen DIU. Yngve Lindberg var avdelningsdirektör vid Skolöverstyrelsen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.