Två vinnare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet

Utmärkelser Glada Hudikgymnasiet i Hudiksvall och HSB Östergötland i Linköping har utsetts till vinnare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet.

För 21:a året i rad delas Utmärkelsen Svensk Kvalitet ut till goda föredömen för organisationer som arbetar med systematiskt kvalitetsarbete. Årets båda vinnare har även tidigare utmärkt sig för sitt kvalitetsarbete. Glada Hudikgymnasiet tog emot kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola år 2010.

– Denna utmärkelse är för oss ett stort erkännande och jag måste tacka alla lärare och elever på Glada Hudikgymnasiet, säger Anita Westerberg, vd för Glada Hudikgymnasiet i Hudiksvall.

HSB Östergötland fick Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Ytterst få företag har fått utmärkelsen två gånger.

– Att få ta emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet en gång är storslaget – att få den en andra gång är en ännu större bedrift! Styrelsen är oerhört imponerade över det vardagliga arbete som HSB Östergötlands medarbetare gör för att ständigt öka kvaliteten i arbetet, säger Mariethe Larsson, ordförande i HSB Östergötlands styrelse.

– Beskedet om att vi ytterligare en gång fått Utmärkelsen Svensk Kvalitet är ett väldigt gott betyg på det arbete som utförs av många duktiga och engagerade medarbetare. Utmärkelsen visar att ett strukturerat och uthålligt arbete ger resultat! Denna gång är det särskilt roligt eftersom verksamheten de senaste åren vuxit och vi har många nya medarbetare, kommenterar vd Peter Lindgren.

Utmärkelsen Svensk Kvalitet har som syfte att stödja utvecklingen av det systematiska förbättringsarbetet på organisationsnivå och att lyfta fram förebilder till inspiration för andra och genom att de deltagande verksamheterna får ett underlag till sitt förbättringsarbete

I samband med tillkännagivandet av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2013 presenteras även ett Erkännande för framgångsrik Kvalitetsutveckling som i år går till transportföretaget MTR Stockholm.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.