Bästa sjukhuset finns i Umeå

Förbättringsarbete Norrlands universitetssjukhus har utsetts till det bästa sjukhuset i Sverige av tidningen Dagens Medicin.

Bästa sjukhuset finns i Umeå
Andreas Nilsson

För andra året i rad listar tidningen Dagens Medicin landets bästa sjukhus. Utifrån en bedömning av ett 90-tal parametrar lyckades Norrlands universitetssjukhus, Nus, knipa förstaplatsen från fjolårets etta Linköping i klassen universitetssjukhus.

I fem av de tolv medicinska specialiteter som räknas är Nus bäst. Det gäller hjärtsjukvård, strokevård, ortopedi, ljumskbråck och infektioner i neonatalvård. Nus är bäst också när patienterna säger sitt i patientenkäter. Den parameter som väger i särklass tyngst är den medicinska kvaliteten och även här har universitetssjukhuset bäst resultat.

– Jag är mycket stolt och glad! Fantastiska medarbetare på alla nivåer och ett enastående utvecklingsarbete har gett resultat, säger landstingsdirektör Anders Sylvan i en presskommentar.

Bästa universitetssjukhus 2013

1. Norrlands universitetssjukhus

2. Universitetssjukhuset i Linköping

3. Akademiska sjukhuset

4. Skånes universitetssjukhus

5. Sahlgrenska universitetssjukhuset

6. Universitetssjukhuset Örebro

7. Karolinska universitetssjukhuset

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.