Konkret om mental styrketräning

Ledarskap Mirakelfrågor, snurra känslan och livskartor. Det är några av de metoder och verktyg som författaren generöst delar med sig av i denna bok för alla som vill låsa upp sin mentala styrka.

Konkret om mental styrketräning

Anta att du vaknar en morgon, ett mirakel har skett och alla dina förhoppningar och förväntningar har infriats. Vad är det första du lägger märke till som bevisar för dig att du nått ditt önskade läge? Och vad är det första din familj, andra arbetskamrater och kunder ser, hör och känner?

Mirakelfrågor, där man lyfter blicken och kommer bortom problemen till det vi vill innerst inne, är en favoritövning som författaren Kjell Enhager delger oss läsare. Att tänka ”som om” kan vara det som gör skillnad, visar mängder av författarens egenupplevda berättelser som coach. Väldigt fascinerande att få ta del av tycker jag. Vi får inblickar i bakomliggande mekanismer i förvandlingen av Sveriges golfdamer med Annika Sörenstam i spetsen liksom från IFK Göteborg, HV71, handbollslag och bergbestigning.

Författaren jobbar systematiskt med styrkebaserat och salutogent tänkande – att hitta och fokusera på det som är bra samt hur det känns när det är som bäst. Lean finns med genom tekniken att successivt fråga ”varför” minst fem gånger. Men boken går djupare i kvalitetstänkandet genom att inte bara ta upp vad du VILL åstadkomma och hur du GÖR utan också vem du vill VARA. Radikala förbättringar har skett genom att våga utmana valda sanningar och försöka se problemen från ett helt annat perspektiv. Exempelvis – hur får man damen som under en längre tid på allvar bokstavligen övervägt att köra in i bergväggen, på andra tankar?

Hjärnfunktion med dess grundläggande system exemplifieras med författarens egen tolkning av teorier om motivation och hotivation. Vi får lära oss att rita vår livskarta, planera med en fyrfältsmodell, studera relationer med förtroendekonto, tekniker som ”snurra känslan” och förebygga inre ältande.

Slutet av boken känns om möjligt ännu mer personlig. Baserat på långvarig egen erfarenhet och forskning rekommenderar författaren tekniken Transcendental Meditation (TM) till alla ledningsgrupper och vd:ar för att hantera stress i vardagen. Att hjälpa nervsystemet att ta bort stress är synnerligen effektivt och kan vara skillnaden som gör skillnad!

Boken har gett mig ökad förståelse och inspiration genom flera praktiska verktyg och coachningstips som författaren generöst delar med sig av och som genomsyrar hela boken. På så sätt bidrar den till personlig utveckling och insikter i hur vi kan hjälpa andra vidare i livet med engagerande av både sinnet, känslan och intellektet – en bok jag vill återkomma till flera gånger. Vill du utveckla dig själv och din verksamhet så ta del av boken!

Fakta

Tänk låsningar och lösningar, personligt ledarskap

Författare: Kjell Enhager

Förlag: Lava förlag

ISBN: 978-91-87-769184


Fakta

Plus och minus

+ Oerhört engagerande, personligt skriven och lätt att ta till sig

+ Tipsar och ger insikter om många användbara tekniker

+ Mängder av övningar att praktisera

+ Många tänkvärda citat från starka personligheter vävs in.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste