Engagerat ledarskap belönas med chefspris

Utmärkelse Ständiga förbättringar och nyskapande hör till det som belönas hos Årets Offentliga Chef 2019 och Årets Nyskapande Chef 2019.

Engagerat ledarskap belönas med chefspris

En verksamhetschef på regionnivå och en kommunal utvecklingschef belönas med utmärkelser för sina insatser. I det ena fallet rör det sig om ett ledarskap för ständiga förbättringar i en livsviktig verksamhet. I det andra bland annat om förändringsarbete för digitalisering.

Läs även: Delat ledarskap när Strängnäs digitaliserar

Stärker team i Västernorrland

Årets Offentliga Chef 2019 är Anders Lundin, verksamhetschef Akutmottagning/Ambulans Region Västernorrland.

Motiveringen lyder:

”Med ett ödmjukt ledarskap präglat av engagemang och energi inger Anders Lundin lugn och ger medarbetarna styrka i att utvecklas som team. Det gör att Ambulanssjukvården i Region Västernorrland med 400 anställda är en av de främsta verksamheter i sitt slag i Sverige. Han nomineras för ett ledarskap som motiverat till ständiga förbättringar, minskat sjukfrånvaron och förbättrat resultatet i medarbetarenkäter – i en verksamhet som ofta är på liv och död.”

Utmanar på Lidingö

Sara Penje, utvecklingschef, Lidingö stad, är Årets Nyskapande Chef 2019.

Motiveringen:

Genom att våga utmana invanda strukturer har Sara Penje bidragit till att som utvecklingschef skapa ett förändringsklimat i hela kommunen. Hon är en mästare på att motivera folk och få dem med sig samt bygger en samarbetskultur. Genom ett nyskapande arbetssätt har Sara Penje bland annat omvandlat en hel förvaltning från analog till digital och inkluderat medarbetare som ingen trodde skulle befatta sig med en dator.

Priserna delades ut av tidningen Offentliga Affärer vid ett evenemang i Sundsvall den 29 januari.

Läs även: De fyra vanligaste fallgroparna i förändringsarbetet

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.