PTS är Sveriges modernaste myndighet

Kvalitet Kommunikationsmyndigheten PTS lever innovation i vardagen. Det menar juryn för utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet som delades ut under Kvalitetsmässan i Göteborg.

Det var fyra myndigheter, Jordbruksverket, Konsumentverket, Statens geotekniska institut (SGI) och så PTS som var de slutnominerade till den stora prisutdelningen i tävlingen Sveriges modernaste myndighet. Men det var alltså kommunikationsmyndigheten som efter juryns bedömning drog det längsta strået.

Början på motiveringen lyder: ”Här vågar man ompröva det invanda och lever innovationer i vardagen. Misstag leder till lärande och utveckling.” Juryn uppmärksammar också myndighetens strukturerade omvärldsbevakning och den guide man tagit fram för legala vägval.

PTS generaldirektör Göran Marby lyfter fram personalen som vägen till vinsten.

– Det är medarbetarna som gör oss till Sveriges modernaste myndighet. Vi arbetar inom ett område i ständig utveckling där det finns stora möjligheter och utmaningar. Våra kompetenta medarbetare arbetar ständigt och engagerat med frågor som effektivitet, förnyelse, innovation och hållbar utveckling, säger Göran Marby, generaldirektör för PTS.

I år är första gången som PTS är med i tävlingen som anordnats vartannat år sedan 2009.

– Vi tycker att vi gör ett bra arbete med att utveckla vår verksamhet och det är roligt att få visa upp det, inte minst vårt omvärldsanalysarbete, säger PTS presschef Peter Ekstedt.

Han menar att priset är en morot att fortsätta att utveckla myndighetens arbete.

– Jag tror att det får effekter, och det är ett kvitto på att det vi gjort ses som värdefullt, säger han.

Läs mer om PTS väg till utmärkelsen: ”Viktigt att leva som man lär”

Fakta

Juryns motivering

”Här vågar man ompröva det invanda och lever innovationer i vardagen. Misstag leder till lärande och utveckling. Man har en strukturerad process för omvärldsbevakning som löper hela året, inga hyllvärmarrapporter eller oanvända strategier accepteras.

För att råda bot på komplexa uppdrag och omvärldsrelationer införde man en guide för legala vägval. Det blir lättare att göra rätt och tar bort friktion. Det finns en stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kapacitet, kombinerat med ett strukturerat arbete för att utveckla den statliga kompetensen.”

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.