Tillgänglighetskvitto till Jönköpings läns landsting

Webbsajten för Jönköpings läns landsting har fått Funka-nu-certifiering. Det betyder att webbplatsen uppfyller höga krav på tillgänglighet för personer med funktionshinder.

En av de tydliga skillnaderna jämfört med tidigare är att den nya webbplatsen är renare och mer lättläst. Innehållet är separerat från layouten vilket gör att besökaren själv kan anpassa utseendet på webbplatsen, exempelvis öka teckenstorlek och radavstånd. Vidare kan besökaren välja att få informationen uppläst istället för att läsa den själv. Med hjälp av en översikt och länkstig blir det har man också gjort det lättare att hitta rätt.

– Vi ser arbetet med tillgänglighet som ett gigantiskt kvalitetsarbete på flera nivåer, berättar Sven-Åke Svensson som varit projektledare för satsningen. Förutom att vi säkerställt den tekniska grunden har vi förbättrat struktur, navigering, texter, länkar, bilder med mera.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.